Sinkkosen Marjatilalla on pitkät ja laadukkaat perinteet. Jo 1900-luvun alussa Teppo Sinkkonen (Sakarin ukki) palkittiin hyvästä maatalouden pidosta. 1930-luvulta lähtien Tepon poika Aarne Sinkkonen harjoitti tilalla puutarhataloutta. Tilalla viljeltiin omenaa, kirsikkaa, luumua, päärynää ja raparperia. Aarne oli nykyisen isännän Paulin ukki.

Sakari Sinkkonen (Aarnen poika) jatkoi tilan toimintaa ja laajensi sitä karjatalouden lisäksi mansikanviljelyyn 1963. Toimintaa laajennettiin jatkossa myös mustaherukan viljelyyn. Karjataloudesta luovuttiin 1973.

Sinkkosen Marjatila valittiin MTK:n Vuoden tuottajaksi 1978. Mansikkakahvion toiminta aloitettiin 1988 ja tila laajensi toimintaansa myös jatkojalostukseen vuonna 1989. Maakunnan parhaat –laatumerkintä ja Kotimaiset kasvikset –merkintä myönnettiin Sinkkosen Marjatilalle 1997. Sakari ja Seija Sinkkonen valittiin vuoden Karjalaisiksi taitajiksi 1998.

Sukupolven vaihdos Sakarilta Pauli-pojalle tehtiin 2006. Hän pyörittää tilaa vaimonsa Päivi Sinkkosen ja neljän lapsen kanssa. Pauli ja Päivi ovat vieneet tilan toimintaa eteenpäin aktiivisella markkinoinnilla ja esilläololla. Sinkkosen Marjatila valittiin Vuoden marjatilaksi 2006.